Begeleiding

ZorgXpert biedt persoonlijke begeleiding aan zowel volwassenen als kinderen. Langdurig of een korte tijd. Dit kan variëren van een paar gesprekken tot aan een paar jaar. Voor zolang  jij het nodig hebt en het helpend is kan ik ondersteunend naast je staan. Als je diagnose of beperkingen jou gaan beheersen dan kan tijdelijke hulp nodig zijn om opnieuw naar jezelf te kijken.

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding biedt de mogelijkheid ,tijdelijk of langdurig, intensief mee te lopen om je te kunnen ondersteunen op alle levensgebieden. Het leren herkennen van emotionele en fysieke signalen en vervolgens het leren stellen van goede grenzen in je leven is hiervan een onderdeel.

Het werken met een signaleringsplan kan daarbij verhelderend werken en jezelf de controle over je dagelijks leven terug geven. De begeleiding komt bij je thuis en wordt praktisch  ingezet vanuit  je eigen leefomgeving of daar waar de beperkingen worden ervaren.

Behandeling

ZorgXpert werkt samen met een netwerk van behandelaren, psychologen, psychosociale therapeuten, casemanagers, psychiaters (voor zowel GGZ en LVG, NAH), pastoraalmedewerkers, onderwijs,- en arbeidsdeskundigheid. 

In de begeleiding zie ik de samenwerking met andere disciplines als een belangrijk onderdeel.

Multidisciplinair werken is een belangrijk onderdeel van de zorg.

Samen met jou

Samen met jou kijk ik hoe jij je leven weer vorm kunt geven zoals dat bij jou past. Ik geloof dat elk mens een eigen herstellend vermogen bezit. Mijn passie is mensen die vast zijn gelopen weer duidelijkheid en overzicht te geven in wie ze zijn, waar ze staan en wat hun dromen zijn. Door mijn brede ervaring kan ik je helpen inzicht te krijgen in je eigen patronen. Hierbij maak ik gebruik van diverse therapieën en inzichten die aansluiten bij wat jij nodig hebt om te kunnen herstellen. Soms kunnen minimale acties al een verrassend succesvol effect hebben in jouw eigen situatie.

De belangrijkste pijlers in mijn begeleiding zijn:

Het persoonlijke contact, hart voor de mens

Betrokken, deskundig en transparant

Korte lijnen en snelle acties daar waar nodig

Out of the box denken

Waar onmogelijkheden liggen mogelijkheden vinden

Zoeken naar de meest passende vorm van begeleiding of interventie

Opstellen van een plan van aanpak aansluitend bij jouw hulpvraag

Samenwerken met andere hulpverleners en het netwerk

Wat anderen zeggen over ZorgXpert

“onze ervaring met zorgXpert is een snelle aktie als de situatie daarom vraagt met in de situaties die zich hebben voorgedaan een positief eindresultaat; een baken in de ingewikkelde zorgwereld”

C. Witte

ZorgXpert

postbus 796
7500 AT Enschede

Maak kennis

p.raveling@zorgxpert.nl
06 12 15 30 29 (Petra Raveling)

Kantoortijden

maandag t/m vrijdag 9.00u – 18.00u
zaterdag en zondag gesloten